72323

Жива вода

Emo или как да „съживим“ водата от чешмата

 Ивайло Харалампиев от Мадридд

В упътването за инсталация и използване на хармонизатора за вода Emo, ефектът от прилагането му е обяснен просто като „питейна вода“. В това обаче петимата създатели от NayadelLivingTechnologiesвлагат далеч повече от общоприетите параметри.

Те обясняват, че пречиства и хармонизира водата, връща молекулярната структура в оригиналния й „жив“ вид като така действа вибрационно и холистично на физическо, енергетично, емоционално и ментално  ниво. „След като сме две трети вода, логично е да мислим, че ние сме като нея и тя е като нас, т.е. водата притежава памет, емоции и съзнание“, твърдят авторите на технология състояща се от входящ и изходящ конус от неръждаема стомана и два додекаедъра съдържащи 24-каратова златна плака и кварцови кристали. Висок е седемдесет сантиметра, тежи седем килограма и може да пречиства до 1 800 литра вода за един час. Поставя се на входящите ВиК тръби, не използва електрическа енергия и не се нуждае от поддръжка. Високачествените материали и изработването, за което за всеки уред се създава восъчна структура, преди да бъде изработена от метал, обясняват и високата цена, от 3400 евро /за България доставката се извършва с UPS/.  

Повлияни от изследванията на японеца Масару Емото за структурата на водата, променяща се вследствие на влияния като микровълнови излъчвания, послания като любов и омраза, петчленния испански екип, в който има икономист, философ, двама души занимаващи се с алтернативна медицина и социолог, създават идеята и дизайна. „Първият отговор на инженера, когато го молят да довърши техническата част беше, „Никога няма да проработи“, споделя Антонио Лосано от Nayadelв документалния филм Unarealidadparalela. Все пак се съгласява да „построи“ първия Emoи самия той е крайно учуден, когато установява, че работи.

1 2

Bookmark and Share Жива вода