63934
Black-wallpapers-5

Недостатъци на битието

22.02.2015

Всяко време си има своите недостатъци. Нашето е време на фанатици, които вярват, че ще получат небесата, ако отнемат животи.
Време на молещи се в храма и обругаващи всичко свято на улицата. Време на съдници и никога осъждани. На силно преекспонирани, криво измислени герои, които вече не намират собствените си очертания в опити да са подходящи за всеки калъп, докато чакат бързото си въздигане в очите на невиждащите. Време, когато всеки се опитва да изреже и префасонира несправедливостите, воден единствено от собственото си чувство за справедливост. Време, в което всеки ден милиони хора се отричат от месиите притежаващи абсолютната истина, за да последват новите и те облечени в предходните лъжи. Когато всеки иска да стърчи над останалите, но затова непременно трябва да стъпи на гърбовете им. Когато всеки иска да е сам в трамвая, а забравя, че все пак се вози в трамвай…
В осъзнаване на недостатъците и служещото им време създадох за себе си книга на паралелните светове, в която описвам наивни истории, споделям илюзии и намирам място за другите истини. На страниците й предлагам подслон на дръзки мечти и техните преносители. Пиша за срещи, в които изключителното е обичайно, а обичайното се превръща в изключение. Истории, в които има щастие от съществуването като моментите познали същественото. Затова не спирам да търся и да описвам, дори да подозирам, че цветовете избледняват, страниците пожълтяват, лицата познали красивото повяхват. Само така преходното ще се осмисли и ще потърси утеха в непреходното, само така невъзможното ще е възможно, тук и сега.


Bookmark and Share Недостатъци на битието