66953

Амстердам. Разлятата палитра на художника.

Каня ви на кратка разходка из града на велосипедите, каналите и лудия нощен живот.

Пролетта и есента са изключително подходящо време за посещение на един от най-красивите градове в света – Амстердам. И докато есенно време мястото е окъпано в цветове и напомня една позабравена романтична тъга, а по улиците и лицата на хората стои крехка меланхолия, то през пролетта всичко се превръща в симфония от звуци, цветове и емоции.

Ако оставим настрани личните ми емоции свързани с града. Не можем да не споменем, че Амстердам е и една от най-популярните европейски дестинации и града с най-много музеи н квадратен метър. Всяка година той се посещава от близо 2 млн.чужденци и още толкова холандци.Една от основните причини е голямото разнообразие от туристически атракции. Сред тях е богато културно наследство, включващо световноизвестните музейни експозиции на творби на Рембранд и Ван Гог, както и невероятни архитектурни решения от XVII и XVIII век, които се леснодостъпни, просто защото са част от градския пейзаж. Ще се спра набързо само на къщите със заострени покриви, които придават на града уникалност и едновременно с това живописно очертават завоите на прочутите канали.

Площта на Амстердам не е голяма, а и фактът, че е разположен на идеално равна територия, прави разходките пеша приятни и предпочитани от посетителите. Друго заслужаващо внимание преживяване, което градът предлага е разходката с велосипед. Можете да наемете превозното средство буквално на всеки ъгъл и да обикаляте с него, където и колкото поискате. Това освен, че ви позволява да се предвижвате по-бързо ви прави и част от местните.

1 2

Bookmark and Share Амстердам. Разлятата палитра на художника.